Tilbake til bloggen

6 grunner til at grafisk design er viktigere enn du tror

27. april 2017 · Knut Gangåssæter

Viktigheten av grafisk design

Som travel næringsdrivende er det fort gjort å glemme viktigheten av grafisk design. Å sette av ressurser til dette kan ofte bli utsatt eller i verste fall helt oversett. Dette til tross for at en god grafisk identitet ofte kan være avgjørende for en bedrifts lønnsomhet.

Vi vil her gi deg 6 grunner til at god grafisk design kan være lønnsomt og avgjørende for din bedrifts suksess.

1. Gjenkjenning

Din bedrifts identitet starter med en logo og forgrener seg ut i alle aspekter av din forretningsdrift. Et godt design må målrettes mot ditt publikum på en måte som er mest mulig funksjonell, attraktiv og profesjonell. Din merkevare skal gi en umidddelbar og direkte kobling til dine produkter og tjenester. En slik kobling utføres ofte best av en grafisk designer som har evnen til å se dine produkter og tjenester utenfra, fra dine typiske kunders ståsted.

2. Stolthet og nytte

God grafisk design skal være dine ansattes fremste verktøy og deres hjertebarn. Den vil bli brukt på trykksaker, nettsider, som bildekor, på skilt og kanskje på klær og uniformer. Dine kunder er din viktigste målgruppe. La dine ansatte være den nest viktigste. La dem løfte dine produkter og tjenester frem og gjør dem stolte ved å gi dem det beste verktøyet i form av en bunnsolid grafisk identitet. Å bygge en solid bedriftststruktur starter fra innsiden. Et godt grafisk design styrker dine ansattes lojalitet og stolthet.

3. Å bygge tillit

Å bygge tillit starter alltid med å gjøre et godt førsteinntrykk. En kunde kan feks. dømme deg allerede etter et raskt blikk på din logo. En logo som ser billig ut vil derfor selvfølgelig gi deg en dårlig start. Kanskje vil det også signalisere at du ikke har råd til et profesjonelt design. Ta dine kunder på senga, og vis dem at du er profesjonell fra dag én!

4. Bedre kommunikasjon

Nyttigheten av god grafisk design strekker seg enda lengre ut enn din logo og ditt nettsted. Den kan være et visuelt virkemiddel som hjelper deg å kommunisere dine produkter og tjenester. Et informativt bilde kan overføre budskap som vanskelig lar seg forklare med ord. Du kan benytte profesjonelt designede bilder og elementer til å gi positivt inntrykk og til å unngå misforståelser.

5. Effektivitet og produktivitet

Dårlig design er negativt for din bedrifts effektivitet og inntjening. Det er kanskje mest synlig på dine nettsider. Dårlig designede nettssider frustrerer både kunder og ansatte. Nettsider med god lesbarhet, god navigasjon og tydelig identitet bør være elementært for etthvert foretak. Det er viktig både for dem som skal kjøpe fra sidene og ikke minst for dem som bruker hverdagen til å oppdatere og vedlikeholde dem.

6. Kostnader

Dårlig grafisk design kan bli veldig kostbart. Grafisk design som er vanskelig å reprodusere løper raskt avgårde både med tid og penger. En erfaren designer vil sikre deg et design som er laget slik at det er enklest mulig å reproduser i alle sammenhenger. Om du starter med en dårlig grafisk identitet kan du fort komme i den situasjon at du må forkaste det for dermed å få laget noe nytt. Billig grafisk design kan dermed vise seg å bli både dyrt og tidkrevende. Grafisk design er et fag. Ved å benytte erfarne designere unngår du de vanligste fellene.

Motta lignende bloggartikler på e-post

Kom i gang med prosjektet ditt

Fyll inn kontaktinformasjonen din, så tar vi kontakt med deg!